Medvehagymás-sonkás pogácsa
Hozzávalók:
50dkg liszt, 2 tojássárgája, 1dl tejföl, 25dkg margarin, 3dkg élesztő, 1dl tej, 1 evőkanál cukor, ízlés szerint só, 1csokor medvehagyma, 10-15dkg sonka
Elkészítése: Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk tésztává, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagymát megmossuk, megszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a felvágott medvehagyma és sonkakocka felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset. Nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és sonkával. és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk. Tetejét megrácsozzuk, és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd 200 fokon kisütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
__________________________________________________________